Modern verkavelen in de dynamische regio Zwijnaarde

Nieuws.

In een karaktervolle villawijk in Zwijnaarde stond een woning met een groene parktuin te koop. “We zien dit vaak: eigenaren overlijden of willen kleiner wonen, maar grote villa’s en percelen raken ze moeilijk kwijt. Hoge energiekosten spelen hierbij een grote rol. Bovendien is er druk vanuit Gent om te verdichten, waardoor verkavelen de verstandigste en meest duurzame optie is,” vertelt aankoper Kevin Plet. “Financieel is dit ook aantrekkelijker voor de verkoper: de ontwikkelingswaarde in een dynamische regio als Gent is aanzienlijk hoger dan de waarde van de villa zelf.”

Modern verkavelen in de dynamische regio Zwijnaarde

Wat doe je met een verouderde villa: verkopen, renoveren of verkavelen? De eigenaar van een villa in Zwijnaarde stond precies voor dat dilemma. Door de renovatieplicht en stijgende prijzen van bouwmaterialen werd rendabel verkopen of duurzaam renoveren lastig. Ons aankoopteam bood een interessante oplossing en binnenkort verrijzen er zes nieuwe woningen op ruime percelen op fietsafstand van Gent.

Van Prospectie tot akkoord

“Na een bezoek aan het perceel werken we standaard een stedenbouwkundig verantwoord voorstel uit. In dit geval kiezen we voor twee nieuwe villa’s en vier koppelwoningen die aan moderne eisen voldoen, terwijl we de waardevolle bomen op het perceel behouden. Op basis van dit plan deden we een voorstel aan de eigenaar en kochten ook het naastgelegen perceel.”

Potrell gaat na het eerste contact snel over tot een concreet voorstel, zodat eigenaren niet onnodig lang hoeven te wachten. Na akkoord volgt de bouwaanvraag, worden de benodigde vergunningen geregeld en start de ontwikkeling van het nieuwbouwproject. Kevin: “We doen dit al 15 jaar: door snel te schakelen, correcte prijzen te bieden en te ontwikkelen zoals beloofd, hebben we een goede en betrouwbare reputatie opgebouwd.”

Het potentieel van jouw perceel

Zoek je een bestemming voor een verouderde woning of bedrijfssite? Benieuwd naar het ontwikkelingspotentieel van jouw perceel? Neem contact met ons op en ontdek samen de mogelijkheden.

G6 A1762

Heb je een vraag?

Op zoek naar je nieuwe thuis? Een site waar Potrell een tweede leven aan kan geven? Of gewoon een vraag over onze werking? Ons team staat je graag te woord. Geef ons een seintje, we nemen snel contact op.

SLEEP